fredag 2. juli 2010

Vinterhage Orangerie

Selv om været har vært litt mer stabilt i år, (ikke så mye av de regnskyllene som bare kommer i to sekunder og bløtgjør hageputene for en uke fremover) så har temperaturen vært akkurat litt under det som er behagelig å bade i. Min personlige mening. Hva da med å bygge en vinterhage? Et ekte gammeldags orangerie : Øverste er et conservatory fra Vale Gardenhouses. Det neste er "Victoran Villa fra Hartley Botanic. Begge kan bestilles i Sverige av Vansta Trädgård. De har også denne blomsterpotten/planteringskaret som heter Oxford planters. De koster dog noe sånt som 10.000,- .... men skal vare i 12 år ? før de trenger maling. ..
I Norge har bl.a. Villa Skovly orangerier.

De neste bildene har jeg funnet hos Town & Country i New Hampshire.
Og tenk et kjøkken hvor du kan spise frokost slik i solen, evt. ved dalende snø til jul ? :-)

Eller hva med et kaldt rom som varmes opp ved evt party eller la nyttårsgjestene sitte under stjernene med nyttårskalkunen?

Her i gården holder det foreløpig med en terrassemarkise. Markisen er fra Sandatex i Sverige men fåes i Norge hos bl.a.Markisemannen. Et lite apropos, det står at markisen skal ikke benyttes i regn og uvær. DET var jo derfor jeg kjøpte den. Ja, ja, får passe på at den ikke faller i hodet på folk. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten