onsdag 19. januar 2011

Bad og toalettinspirasjon

Et par bad til.
Fint å gå bokstavelig talt rett inn i dusjen?

Hvilken dotype er du? :-) Herlig bad på soverommet. En smule kaldt om morgenen?
Dette gulvet er bare kult! Og det er deilig med armatur utenfor dusjens rekkevidde!

tirsdag 18. januar 2011

Bibliotek, ser du forskjellen?

Innebygde hyller er alltid fint. Ser du hva som utgjør forskjellen på disse rommene?


Disse kommer fra Studio Elen

mandag 17. januar 2011

Heidi Bye broderier

Broderier til sengetøy, klær, puter osv:
Heidi Bye Søm & Broderi design

Kjøkkeninspirasjon

Noen kjøkken jeg liker godt.søndag 16. januar 2011

Kjøkkensofa Impregnering og miljøgifter


Hei og god søndag! :-) Var på bloggen Tomines hjem
Og slenger meg på ønsket om en nydelig kjøkkensofa.

Problemet er bare at spaghettisaus og pizzafyll eller evt. rødvin osv fungerer ikke helt med lekre tekstiler. Så derfor blir det aktuelt med impregnering.
Etter å ha kjøpt en håpløs spray på Plantasjen, hvor mine sommergjester i shorts endte opp med å sitte klistret til putene (LOL), har jeg endt opp med en spray som heter IMPREGNERING fra "fiberProTector" som også blir benyttet for UV-beskyttelse på stuemøbler. Den er litt dyr, men utrolig bra.
MEN ulempen er jo denne...
Det blir rett og slett farlig for barna. OG det er ikke så rent uvanlig at voksne opplever problemer med reproduksjon og kvinner får hormon/humør/menstruasjons uregelmessigheter. (trenger ikke ha med dette å gjøre, kan være mye annet også)
Problemer med reproduksjon? Jeg ønsker meg jo barnebarn en gang i fremtiden? Skadede cellefunksjoner, hormonirregularitet og cancer?
Trøsten er denne:

Det skal altså eksistere 2 produkter som ikke inneholder disse stoffene? Hvilke er det? Rart at det ikke er påbudt å KUN benytte disse ufarlige stoffene i GoreTex HellyTech, FineTex/DuPont Teflon, TCS Water, Dermizax, Diverse impregneringsbokser, duker,sko,barnetøy, tekstiler, SENGETØY!!!!, solbeskyttelse(parasoller osv) osv osv osv Det MÅ være andre veier enn bare skremsel og forbud. Det er superviktig å fokusere på det praktiske og på hva som er BRA. Ikke bare på sikkerhet. Vi har altså gode alternativer. INFO er viktig.
Norges Naturvernforbund har mer om dette.For ordens skyld: Dette er tabellen av hva som er funnet i produktene avbildet lenger opp.
Setter pris på om noen vet noe mer om dette emnet, da impregnering og GoreTex er en hverdagslig ting i enhver aktiv familie.
 
Blogglisten