søndag 16. januar 2011

Kjøkkensofa Impregnering og miljøgifter


Hei og god søndag! :-) Var på bloggen Tomines hjem
Og slenger meg på ønsket om en nydelig kjøkkensofa.

Problemet er bare at spaghettisaus og pizzafyll eller evt. rødvin osv fungerer ikke helt med lekre tekstiler. Så derfor blir det aktuelt med impregnering.
Etter å ha kjøpt en håpløs spray på Plantasjen, hvor mine sommergjester i shorts endte opp med å sitte klistret til putene (LOL), har jeg endt opp med en spray som heter IMPREGNERING fra "fiberProTector" som også blir benyttet for UV-beskyttelse på stuemøbler. Den er litt dyr, men utrolig bra.
MEN ulempen er jo denne...
Det blir rett og slett farlig for barna. OG det er ikke så rent uvanlig at voksne opplever problemer med reproduksjon og kvinner får hormon/humør/menstruasjons uregelmessigheter. (trenger ikke ha med dette å gjøre, kan være mye annet også)
Problemer med reproduksjon? Jeg ønsker meg jo barnebarn en gang i fremtiden? Skadede cellefunksjoner, hormonirregularitet og cancer?
Trøsten er denne:

Det skal altså eksistere 2 produkter som ikke inneholder disse stoffene? Hvilke er det? Rart at det ikke er påbudt å KUN benytte disse ufarlige stoffene i GoreTex HellyTech, FineTex/DuPont Teflon, TCS Water, Dermizax, Diverse impregneringsbokser, duker,sko,barnetøy, tekstiler, SENGETØY!!!!, solbeskyttelse(parasoller osv) osv osv osv Det MÅ være andre veier enn bare skremsel og forbud. Det er superviktig å fokusere på det praktiske og på hva som er BRA. Ikke bare på sikkerhet. Vi har altså gode alternativer. INFO er viktig.
Norges Naturvernforbund har mer om dette.For ordens skyld: Dette er tabellen av hva som er funnet i produktene avbildet lenger opp.
Setter pris på om noen vet noe mer om dette emnet, da impregnering og GoreTex er en hverdagslig ting i enhver aktiv familie.

1 kommentar:

  1. Hei!Den sofaen det er bilde av på det første bildet i bloggen. Den som er stoppet og er en kjøkken sofa. Den er utrolig fin, akkurat noe slikt jeg er på jakt etter. Hvor har du fått tak i den?Håper på svar. Hilsen Ellen

    SvarSlett

 
Blogglisten